9 de des. 2012

Segon Aixopluc

AIXOPLUC
(al Espai Lliure de Montjuic)



L’Aixopluc d’aquesta setmana potser ha estat més fluixet que el de l’anterior, però interessant, especialment pel tractament que es dona a aquesta iniciativa per donar oportunitat a nous grups de joves. Particularment m’agrada molt el subtítol “3 D’UN GLOP”, expressió molt catalana (la meva àvia sempre em deia que em prengués el xarop d'un glop quan estava encostipat) per indicar que es fan tres obres una darrera l’altra, sense agafar aire. El tema comú d’aquesta setmana ha estat la fi del món segons el calendari maia, que diu que aquest dia tot se’n va a fer punyetes. Allellhuia!
La primera obra que hem vist ha sigut “El dia que coneixeré a Ryan Gosling”, de Blanca Bardagil, interpretada per Laia Martí i Concha Milla. Ha estat la millor, divertida i participativa. La segona “Antes que se derritan los polos” amb autoria col·lectiva de La Nevera, interpretada per Rosa Bigas, Esperança Crespi, Sílvia Dotti, Rosa Forteza i Amanda Delgado. Bona idea que ha començat bé però que s’ha anat espatllant per culpa de no estar del tot acabada i poc assajada, penso. Finalment la tercera es titulava “Vindran pluges suaus” de Llàtzer Gràcia, amb Marta Aran, Jordi Centellas, Laura López i Guillem Motos. D’aquesta haig de dir que, tot i l’esforç dels actors, l’he trobat aburrida.
L’Espai Lliure, com la setmana anterior, muntat com un cabaret, amb la “platea” plena de taules de bar. Entre els assistents, moltes cares conegudes del món del teatre, “espiant” que feia la “canalla”. Molt Bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada